Ostalo 19. lipanj 2018.

RetrOpatija donosi četiri dana odličnog provoda

RetrOpatija donosi četiri dana odličnog provoda
Tijekom četiri luda i nezaboravna dana, od 28. lipnja do 1. srpnja, Opatija će oživjeti zlatno doba glazbe uz predstavu “Mamma Mia“ u četvrtak, nastup legendarnih Kojota i rock večer u petak, subotnju disco groznicu uz veliki party na Ljetnoj pozornici i zabavu na glavnoj ulici oslobođenoj od prometa te nedjeljni program “Blame It on the Boogie” uz SuperCover Band.

Više od šesto plesača, glazbenika, glumaca, DJ- a i drugih zabavljača na 54 lokacije diljem grada stvorit će krajem lipnja atmosferu “zlatnih dekada” prošlog stoljeća i oživiti duh vremena procvata svjetske i domaće glazbe- od “svingerskih” dvadesetih do ludih sedamdesetih i rockerskih osamdesetih.

Svi oni bit će dio omiljene manifestacije RetrOpatija u koju se uključuje čitava Opatija- od restoratera, ugostitelja i hotelijera, preko trgovaca do vatrogasaca te građana i tisuća posjetitelja koji će “prekopati” svoje ormare kako bi se uklopili u “retro- tulum” što će gradom vladati od 28. lipnja do 1. srpnja.

“Povijest domaće glazbe svih žanrovskih odrednica velikim je dijelom ispisana upravo u Opatiji, stoga je Opatija logičan izbor za homage njenim najljepšim periodima. Posebno nas veseli što je RetrOpatija prepoznata kao manifestacija za odličan provod ne samo od tisuća posjetitelja, već i od samih građana, trgovaca, hotelijera, ugostitelja, institucija u gradu- svi oni rado su postali njenim dijelom, tako da će četiri dana čitav grad disati retro i postati velikim raspjevanim i rasplesanim glazbenim vremeplovom koji valja doživjeti iz prve ruke", kazala je direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić.

Šetnja gradom, od Voloskog do Slatine, bit će i šetnja kroz povijest, jer eklektičnom stilu dvadesetih uređenje i ponudu prilagodit će brojni ugostiteljski objekti.
 
Mamma Mia i Kojoti

Program će započeti u četvrtak, 28. lipnja kada će glavna atrakcija biti izvedba hvaljenog mjuzikla Mamma Mia u izvedbi zagrebačkog kazališta Komedija na Ljetnoj pozornici u 21.30 sati. Glazbenu ponudu tog će dana upotpuniti i akustični nastup Dominika Heštere na terasi hotela Bristol i "Throwback Thursday" u Beach baru Colosseum.


Petak, 29. lipnja, bit će dan za rock'n'roll uz nastup legendarne grupe Kojoti u opatijskoj luci od 21.30 sati, prije i nakon kojih će atmosferu držati DJ Dog. I vološćanski mul ugostit će glazbene legende, Davora Tolju i kolege iz benda Whiteheads, dok će ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer osvanuti “Cuban Corner by barmen.hr" uz glazbu bendova Vruća kava i The Janitors. Susjedni Park sv. Jakova postat će na tri dana, od petka do nedjelje, Retro Art Corner na kojem će izlagati Claudio Frank, Katarina Zaraj, Vedran Ružić i Loredana Bradaschia, ispred hotela Paris “posložit” će se Retrosajam uz glazbenu pratnju akustičnog dua Blu:Kanu, a Hrvatska ulica slavnih na Slatini tri dana ugostit će Aura Bar s nastupom PachaMama Street Connection u petak. Program će upotpuniti i niz drugih događanja u opatijskim hotelima.
 
Najveći disco party na Ljetnoj

Subota, 30. lipnja, uz “naslov programa“- “Back to the 20th Century” donosi najveći disco party na Ljetnoj pozornici na kojem će za tisuće plesača hitove prošlog stoljeća vrtiti DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta, od 23 sata pa dok zadnji ljubitelj disco ritmova ne napusti plesni podij. Bit će to vrhunac dana koji će započeti već u jutarnjim satima sajmom antikviteta Ponte Rosso ispred Gervaisa, retro dječjim igrama u organizaciji Društva “Naša djeca” pred Šporerom te Retro- eko marketom Udruge Žmergo pred tržnicom, gdje će povijest opatijske glazbe navečer otpjevati i otplesati Duško Jeličić Dule & Bonaca te Folklorni ansambl Zora. Počast glazbi 20. stoljeća na vološćanskom malom mulu odat će Tri kralja, a u pozornicu i plesni podij pretvorit će se i glavna opatijska ulica koja će na potezu od skretanja za mul do Slatine od 17 sati biti zatvorena za promet i otvorena za ludi provod. Glazbom i zabavom bit će ispunjeni brojni punktovi- vatrogasci u “retroizdanju” pojačani starinskim vatrogasnim kamionom organizirat će igre za velike i male ispred dućana Furla, od Hotela Paris smjestit će se Coca Cola Street dok će ispred Šporera nastupiti Vruća kava, Ženska klapa Volosko s programom “Mr. Sandman” te Grooversi. U opatijskoj luci hitove nedavno ponovo okupljenog benda ABBA izvodit će tribute band ABBAzia kojem će podršku dati DJ Sajo, a ispred Turističkog informativnog centra posjetitelje će DJ Bobo Grujičić zagrijati za svjetsku atrakciju, vrhunske izvođače poznatih hitova Freddieja Mercuryja i društva- Queen Real Tribute. Subotnji će program pojačati i brojni drugi izvođači na različitim lokacijama diljem Opatije.

Nedjeljni program nazvan je “Blame it on the Boogie” prema nastupu Super Cover Banda i Dance Studia Trinity & Co koji će se održati u opatijskoj luci s početkom u 20 sati, dok će pred Šporerom nastupiti Vruća kava i Vedran Ružić Quartet, na Hrvatskom šetalištu slavnih razigrani Dellboysi, a pred hotelom Paris Retrosajam će nastupom podržati Blu:Kanu. Program će se održavati i na drugim lokacijama- Gelato Sisters zaključit će trilogiju “Rockabilly Rules” u hotelu Kvarner, u hotelu Ambasador zasvirat će By The Way Band, u hotelu 4 opatijska cvijeta Tri kralja, u hotelu Bristol Dominik Heštera, u hotelu Milenij Passion Play, a Beach Bar Colosseum imat će večer pod nazivom “Music Sounds Better With You”.
 
Posebna regulcija prometa

Subotu, 30.06. u 17 sati se zatvara Ul. M. Tita od raskrižja s Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine (ex. hotel Zagreb); cesta se otvara sljedeće jutro u 5 sati. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Komentari