Ostalo 31. ožujak 2020.

Sedam novih slučajeva zaraza koronavirusom u PGŽ

Sedam novih slučajeva zaraza koronavirusom u PGŽ
U protekla 24 sata na području Primorsko- goranske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom Covid- 19. Ukupan broj zaraženih tako se popeo na 44, dok su dvije osobe izliječene.

Nakon mirnog vikenda bez novooboljelih i tek jednog novog slučaja jučer ujutro situacija se u Primorsko- goranskoj županiji osjetno pogoršala.

Naime, u protekla 24 sata na području naše županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom Covid- 19. Broj oboljelih tako se popeo na 44, dok su dvije osobe izliječene. 

Pet novozaraženih je s područja Grada Opatije, o čemu je na svojoj Facebook stranici izvijestio i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

“Drage sugrađanke i sugrađani, prema najnovijim podacima epidemiološke službe na području Grada Opatije pet je osoba pozitivno na koronavirus, a još je nekoliko njihovih bliskih kontakata testirano te će se ti rezultati znati sutra. Sve su osobe koje su potvrđene kao pozitivne bile u samoizolaciji i uglavnom su nedavno boravile u inozemstvu. Bez obzira na to, epidemiološko stanje u Opatiji je dobro i pod nadzorom stručnjaka”, rekao je Dujmić. 

Dvoje pacijenata koji su zbog zaraze koronavirusom Covid- 19 završili na respiratoru u riječkom KBC- u i dalje su stabilno.