Ostalo 1. travanj 2021.

Uživajte u blagdanima u posebnoj atmosferi Opatije

Uživajte u blagdanima u posebnoj atmosferi Opatije
Opatija ovog Uskrsa nudi oazu mira i opuštanja koja već gotovo dva stoljeća privlači posjetitelje u potrazi za oporavkom tijela i duha. Turistička zajednica grada Opatija prigodno je uredila grad koji posjetitelje dočekuje u blagdanskoj atmosferi.

Provedite čaroban Uskrs u Opatiji, koja blagdane dočekuje u posebnoj atmosferi, i uživajte u gastronomskim specijalitetima, opuštanju u vrhunskim spa i wellness centrima, šetnjama jedinstvenim Lungomarem, oporavkom u prirodi i drugim atraktivnim sadržajima.

Uređenjem grada originalnim uskrsnim dekoracijama kreiranim od prirodnih materijala, posebice od grančica maslina opatijskog zaleđa, Turistička zajednica grada Opatije željela je staviti naglasak na buđenje proljeća, koje donosi duge i tople dane, ali i tradicionalne poruke Uskrsa kao blagdana mira i blagosti. Šetnje parkovima, ulicama i šetnicama grada tako ovog Uskrsa postaju posebno iskustvo u “društvu” brojnih zečića, uskršnjih pisanica i maslinovih grančica. Park sv. Jakova krase originalne uskrsne pisanice, kao i trg na Voloskom, a blagdanski ugođaj naglašavaju i uskršnje čestitke ispisane na više jezika i postavljene u parkovima i uz šetalište Lungomare. U Parku Angiolina opatijske dame dobile su novo ruho, haljine od maslinovih grančica. 


Centralnu atrakciju predstavlja dosad najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i prirodnih materijala, postavljena ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Djevojka s galebom dobila je novu “scenografiju” pa je tako poznati simbol Opatije i motiv brojnih razglednica, uz kulisu ukrašenu maslinovim grančicama i cvijećem i dalje omiljeno mjesto za fotografiranje.

“Uskrs je blagdan mira i ta nas je misao vodila i pri prigodnom uređenju grada. Kroz prirodne materijale za dekoracije u kojima su dominirale grančice maslina opatijskog zaleđa, primjerene blagdanu Uskrsa, željeli smo našim posjetiteljima i sugrađanima biti  atraktivni i drugačiji, kao i odaslati poruku mira svim našim gostima koji tradicionalno Uskrs provode u Opatiji, a ove godine, nažalost, nisu u mogućnosti doći”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, dodavši kako će tijekom uskrsnih blagdana biti otvorena 22 hotela, koja posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, i nose službenu oznaku Safe Stay in Croatia koja potvrđuje da je Opatija sigurna destinacija u kojoj je zdravlje gostiju i djelatnika na prvom mjestu. 


Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će i ovog Uskrsa pružiti jedinstvenu atmosferu i doživljaje svim posjetiteljima. Stoga je i prigodno uređenje grada ujedno i poziv: provedite opuštene dane u prekrasnoj prirodi i šetnjama uz more uživajući u prigodnoj ponudi opatijskih hotelijera i ugostitelja.