Bakar 20. lipanj 2023. Izvor: PGŽ

Boris i Astrid Antić s Krasice imaju najljepši primorski vrt

Boris i Astrid Antić s Krasice imaju najljepši primorski vrt
Proglašeni najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije, najljepši primorski vrt imaju Boris i Astrid Antić s Krasice

Proglašeni su pobjednici 13. po redu izbora za najljepši vrt Primorsko-goranske županije. Ocjenjivačka komisija u sastavu Mirta Blažević, Milica Sekulić, Bia Getz, Patricia Rumac i Ognjena Iršević odlučila je kako je najljepši primorski vrt Borisa i Astrid Antić iz Krasice, najljepši otočki vrt je onaj Dijane Letić iz Velog Lošinja, a vrt Jadranke i Huberta Kruljac, Kupjak najljepši je goranski. Za najljepši urbani vrt nagrađena je Slavica Vukojević iz Viškova dok je najljepša terasa ona Damira i Aleksandre i Jurčević iz Ravne Gore.


Vrijednost poklon bonova za prve tri nagrade je 400 eura, odnosno 150 eura za četvrtu i petu. Osim petoro prvonagrađenih, žiri je pohvalio još deset vlasnika vrtova kojima su uručeni poklon bonovi u iznosu 20 eura Mirjana Saršon, (Marčelji), Marija Fućak, (Grobnik), Katarina Bolf (Ravna Gora), Vazma Malnar, (Tršće), Ana Tkalčević (Vrbovsko), Robert i Regina Riegler, (Krk), Jabuka Zorović Lalić (Mali Lošinj), Josipa Škapul (Mali Lošinj), Miljenka Mišković Randić (Krasica) i Marina Brozić (Krk).

Proglašenje pobjednika održano je u vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka gdje im je čestitke uputila ravnateljica Muzeja Željka Modrić Surina. Uz želje za ugodnim boravkom u malom muzejskom primorskom vrtu kojeg krase autohtone biljke, ravnateljica je naglasila potrebu za njegovanjem te brige i zaštite okoliša.


Uz poklon bonove najboljima, svim sudionici akcije podijeljene su pohvalnice, poklon paketi Plantela te knjiga “Vrt i okućnica, od proljeća do zime”.

U ovogodišnjoj akciji PGŽ i Novog lista “Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije“ sudjelovao je 21 ljubitelja prirode iz cijele županije.