Bakar 13. siječanj 2021.

“Fineštrin” Miljenka Šegulje krasit će fotografije iz Bakra

“Fineštrin” Miljenka Šegulje krasit će fotografije iz Bakra
“Fineštrin” Miljenka Šegulje, pobjednika natječaja za izradu idejnog rješenje foto- točke u Bakru, krasit će Masarykovu obalu. 

Završen je natječaj za izradu idejnog rješenja "foto točke” u Bakru, organiziran na inicijativu VMO Bakar a uz potporu Grada Bakra. Svoje su prijedloge dali: Miljenko Šegulja, Ranko Frka, Silvestar Urlich, Melina Lazanja, Ivona Miloš, Mladen Stojić i Danijela Forempoher, a njihova su rješenja bila kvalitetna i atraktivna pa povjerenstvo nije imalo lagan posao. 

Među kreativnim idejama, koje su prema uvjetima natječaja trebale biti povezane s tradicijskim i kulturno- povijesnim naslijeđem i osobitostima Bakra, kvalitetom u smislu autentičnosti, inovativnosti, maštovitosti i originalnosti posebno se istaknuo “Fineštrin” bakarskog fotografa Miljenka Šegulje. “Njegov rad odlikuje kreativnost i atraktivnost te je prikladan svrsi foto- točke”, stoji na službenim web stranicama Grada Bakra. 


“Kao što se vidi svjetlo na kraju tunela tako pomorci vide svoj svijet u iščekivanju da se iz male okrugle slike mora pojavi nova luka ili novi grad. Pogledom kroz fineštrin kada je ružno vrijeme neka svatko spozna kako je pomorcima za velike nevere ili kako se osjećaju kada je lijepo vrijeme na ulasku u prekrasan grad. Ovo je možda najveći fineštrin na svijetu”, pojasnio je autor svoju viziju.

Šeguljin “Fineštrin”- brodsko okno, tako će se u budućnosti zasigurno naći na brojnim bakarskim fotografijama koje će “obići” Hrvatsku i svijet.