Bakar 23. veljača 2019.

Luda kolona od čak 65 maškaranih vozila stigla u Bakar

Luda kolona od čak 65 maškaranih vozila stigla u Bakar

Čak 65 maškaranih vozila s 250 maškara, sudionika 28. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar, danas je s riječkog Pariza krenulo prema cilju u Bakru. Na parkiralištu u Senjskoj ulici odvožen je drugi ispit spretnosti. 

Najstarija prateća manifestacija Riječkog karnevala Maškarani auto rally Pariz- Bakar dočekao je svoje 28. izdanje. Parodija na svjetski poznati rally “Pariz- Dakar” danas je startala s riječkog Pariza, odakle je preko Korza i Kostrene, gdje je vožen prvi ispit spretnosti, stigla na cilj u Bakar. 

Na parkiralištu u Senjskoj ulici, ludu kolonu od 65 maškaranih vozila s čak 250 sudionika, dočekali su sjajno raspoloženi Bakrani, predvođeni suorganizatorima rallya- Bakarskim maškarama, ali i već tradicionalni “baškoti dobrodošlice”. 

Maškare su u Bakru, na drugom ispitu spretnosti, imale priliku popraviti rezultat iz Kostrene i bakarskoj publici pokazati svoje vozačko umijeće. Jednima je to pošlo za rukom, drugi su se samo dobro zabavili, a treći su poligon završili “na guranje”.  

U bakarskom Domu kulture Matija Mažić najuspješnijim su vozačima i najboljim maskama, po završetku natjecanja, dodijeljene prigodne nagrade, nakon čega je druženje sudionika 28. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar nastavljeno uz ručak.