Bakar 30. lipanj 2018.

Mauru Staraju najjači pljesak, Katja Budimčić očarala žiri

Mauru Staraju najjači pljesak, Katja Budimčić očarala žiri
Najviše decibela bakarska je publika na ovogodišnjem festivalu Bakar i serenade proizvela nakon što je Mauro Staraj otpjevao pjesmu “Laku noć grade”, dok je glasove žirija osvojila Katja Budimčić sa skladbom “Dojdi”. 
 
Sve samo ne običan festival održan je sinoć u Bakru. Tradicionalni “BIS” već godinama okuplja popularne pjevače, koji se predstavljaju s jednom pjesmom po izboru i jednom tuđom skladbom, a publika pobjednika bira stvaranjem buke- pljeskom, zviždanjem i vikanjem. Decibeli koji odlučuju o pobjedniku jedinstvenog festivala “Bakar i serenade” mjere se posebnim uređajima.

U Domu kulture Matija Mažić, koji je pucao po šavovima, publici su se ove godine, sa svojim i pjesmama popularnog Olivera Dragojevića, predstavili: Eni Jurišić, Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić, Mauro Staraj, Mateo Resman, Helena Brajković, Karin Kuljanić, Lucija Rajnović i Lucija Stipanović.

Treće mjesto bakarska je publika glasnim pljeskom dodijelila Luciji Stipanović i pjesmi “Galeb i ja”, još mrvicu glasnija je bila nakon što je skladbu “Dojdi” izvela Katja Budimčić, a najveća količina buke izmjerena je poslije nastupa Maura Staraja s pjesmom “Laku noć grade”.


S bakarskom se publikom u odabiru najboljih izvođača dijelom složio i stručni žiri, koji je treće mjesto dodijelio Antoniju Krištofiću i skladbi “Mendula”, drugo mjesto Luciji Stipanović i skladbi “Kanet na vetru”, a prvo Katji Budimčić i pjesmi “Dojdi”.


Voditeljski mikrofon i ove je godine bio rezerviran za Marija Lipovšeka Battifiacu, koji je između skladbi zabavljao publiku, dok je u revijalnom djelu programa nastupila Ženska klapa Hreljin, koja je na ovogodišnjem MIKU- osvojila prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.

Festival “Bakar i serenade”, što ga zajedničkim snagama organiziraju Grad Bakar i TZ Grada Bakra, tradicionalno se održava kao dio manifestacije "Margaretino leto", u sklopu koje Bakrane i njihove goste i ovog ljeta čekaju brojna događanja.

Komentari