Bakar 16. prosinac 2019.

U Bakar iz europskih fondova stiglo 66,5 milijuna kuna

U Bakar iz europskih fondova stiglo 66,5 milijuna kuna

Grad Bakar i tvrtke koje djeluju na njegovom području za različite su projekte iz europskih fondova uspješno povukli 66,5 milijuna kuna.  

“Regionalne dane EU fondova” u zgradi Industrijske zone na Kukuljanovu otvorili su bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić i Tajana Huzak, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije.


“Zabilježen je značajan rast ugovaranja projekata sufinanciranih iz EU fondova. Na području Grada Bakra ukupno je ugovoreno 8,8 milijuna eura, odnosno 66,5 milijuna kuna, a ističu se projekti: Optimizacija i ušteda energije proizvodnog pogona Vargon, Povećanje kapaciteta i unaprjeđenje proizvodnih tehnologija tvrtke Frozen Food International, Gospodarsko središte Hrvatskog primorja, Poslovni razvoj poduzeća Riven kroz izgradnju i opremanje proizvodno poslovne jedinice te Povećanje konkurentnosti poduzeća Euromodul kroz izgradnju i opremanje nove tvornice”, rekla je Huzak.


“U poslovni uzlet Bakra možete se i sami uvjeriti. Siguran sam da će ovo događanje i prezentacija svega što se pruža kroz europske fondove omogućiti svima lakše dobivanje sredstava”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako je visoki indeks razvijenosti u prošlosti kočio Grad Bakar u povlačenju europskih sredstava.


Nakon kratkog filma o Industrijskoj zoni Bakar, najvećoj i najuređenijoj zoni u Hrvatskoj, uslijedila je panel diskusija- “Razvoj Bakra kroz fondove Europske unije”. 


“Godišnje se u prosjeku na području Grada Bakra otvara oko 360 radnih mjesta. U ovom trenutku započeli smo novi investicijski ciklus. U izgradnji ili početnoj fazi je čak 14 novih poslovnih objekata na našem području i naš kapitalni projekt kojim nastavljamo izgradnju naše Industrijske zone, zahvaljujući i europskim sredstvima. Krećemo u realizaciju ogromnog projekta kojim ćemo otvoriti preko 300 tisuća kvadrata novog zemljišta za buduće investitore”, rekao je Klarić. 


U sklopu Regionalnih dana EU fondova na Kukuljanovu su održana i stručna predavanja- “EU fondovi kao mogućnost financiranja” te radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike.