Čavle 5. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Biciklijadom i Pekmezijadom počeo vikend pun događanja 

Biciklijadom i Pekmezijadom počeo vikend pun događanja 
“Grobnik Outdoor Weekend” nastavlja se sutra ujutro na Platku, dok je večer rezervirana za “Grobnički stand- up”

Premijerno izdanje “Grobnik Outdoor Weekenda” danas je na Čavle privuklo tridesetak sjajno raspoloženih biciklista, sudionika vođene biciklističke ture simboličnog naziva- “Tragom Grobničkog sira i palente”.


“Prolazimo kroz obje grobničke općine i obilazimo njihove znamenitosti. Zaustavit ćemo se u Gradu Grobniku, spuštamo se do Martinova sela, gdje obilazimo stari mlin, idemo i do izvora Rječine. U povratku stajemo na Trgu mlikarice u Dražicama, a posjetit ćemo i Automotodrom”, istaknuo je voditelj biciklističke ture Ivo Broznić.


“Biciklisti će danas proći rutu dugu 37 kilometara, na kojoj će vidjeti sve ljepote naše Grobnišćine.  Biciklijada ‘Tragom Grobničkog sira i palente’ je dio projekta Rijeka Outdoor, kojim turističke zajednice Rijeke i Prstena žele predstaviti naš kraj kao savršenu destinaciju za ciklo i trail turizam”, rekla je Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle. 


A biciklisti su, zajedno s mještanima, mogli prošetati među štandovima u holu Doma kulture, gdje se danas održava jubilarna 10. Pekmezijada. Svoje su proizvode izložili grobnički i kostrenski OPG- ovi, dok su vrijedne članice Udruge Vidov san pripremile ukusne specijalitete. 


“Pobrale smo nešto divljeg voća koje je ove godine rodilo i malo se poigrale s receptima. Puno je kolača i raznih kombinacija pekmeza- od šipka, divlje kruške, gloga…”, naglasila je Marija Vičević, predsjednica Udruge Vidov san. 


Čavjanski vikend bogat događanjima nastavlja se sutra ujutro, kada će se na Platku, u sklopu “Grobnik Outdoor Weekenda”, okupiti planinari i šetači, a u velikom finalu, u “Sokolani" grobničkog Kaštela, publiku će zabaviti lokalni “vic majstori”. “Grobnički stand- up” počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.