Čavle 19. travanj 2021.

Čavjansko igralište “Jama” pred završetkom

Čavjansko igralište “Jama” pred završetkom
Počelo pokrivanje čavjanskog igrališta “Jama” akrilnom bojom te uređenje parkirališta i prilazne ceste 
 
Počelo je pokrivanje rekonstruiranog igrališta “Jama” akrilnom bojom, a iz Općine Čavle mole mještane da ne prilaze igralištu dok se radovi ne završe. Naime, akrilna boja iziskuje nekoliko dana sušenja. 

Osim igrališta u sklopu ovog projekta uređuje se okoliš škole, prilazna cesta i parkiralište. Postavljaju se rubnjaci, a spomenuti prostor dobit će i novi asfalt. 


Igralište Jama koje rado koriste djeca Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, doživljava kompletnu rekonstrukciju. Nakon izgradnje upojnih bunara i rješavanja pitanja oborinskih voda, uslijedilo je postavljanje novog asfaltnog sloja koji se premazuje akrilnim bojama s oznaka sportskih terena za nogomet i košarku. 

Budući da je igralište otvorenog tipa obnovljena je rasvjeta, stavljeni su novi led reflektori i timer koji će omogućiti da igralište svaku večer bude osvijetljeno. Naime,  u poslijepodnevnim i večernjim satima rado ga koriste mnogi rekreativci i sportski klubovi s područja općine Čavle. 


Investicija uređenja igrališta Jama iznosi oko 600 tisuća kuna, od čega je 244 tisuće kuna dobiveno apliciranjem na programe bespovratnih EU sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Riječ je o projektu usmjerenom mještanima, a u cilju zdravijeg i kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena, te djece kako iz obližnjih obrazovnih i školskih ustanova te klubova i rekreativaca", poručila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Komentari