Čavle 17. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Dom kulture Čavle na jedan je dan postao centar zdravlja

Dom kulture Čavle na jedan je dan postao centar zdravlja
Mještani su jutro iskoristili za besplatne zdravstvene preglede, educirali se i dobro zabavili

Čavjanski Dom kulture na jedan je dan pretvoren u centar zdravlja. Mnogi su mještani jutro iskoristili za besplatni “tehnički pregled” i tako saznali u kakvom su zdravstvenom stanju. Nakon niza preventivnih pregleda dobili su savjete stručnjaka (ginekologa, dermatologa, epidemiologa, nutricionista…), educirali se, ali i dobro zabavili.


Naime, organizatori su za okupljene pripremili zdrave obroke i sokove, ali i bogat prateći program. Nastupili su Antonio Krištofić, Božidarka Matija Čerina i Eureka band te talentirani čavjanski osnovnoškolci. 

“Dan zdravlja” je organizirala Općina Čavle, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeke, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko- goranske županije i Turističkom zajednicom Čavle.


“Dan zdravlja organiziramo četvrti puta. To je jedan nadstandard koji Općina Čavle pruža svojim mještanima, koji imaju priliku na jednom mjestu obaviti niz pregleda. Svake godine pokušavamo program obogatiti novim sadržajima”, istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeke Petra Šuljić.


“Općina Čavle podržava i podržavat će sve projekte koji su za dobrobit naših mještana. Ovo nam je dobra prilika da saznamo u kakvoj smo formi. I ja sam obavila preglede i zadovoljna sam. Nećete me se tako lako riješiti”, kroz smijeh je poručila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Spomenuti svakako treba i akciju Dječjeg vrtića Čavlić “Djeca djeci”, u sklopu koje su mališani mogli razmijeniti svoje igračke, slikovnice, društvene igre… te kako su Crveni križ, Koga briga, Palentar i Klub 60+ odmjerili snage u kuhanju salse, koja je zajedno s palentom podijeljena okupljenima.