Čavle 9. siječanj 2019.

Izašao atraktivni kalendar Grobničkih dondolaša za 2019.

 Izašao atraktivni kalendar Grobničkih dondolaša za 2019.
Atraktivni kalendar Grobničkih dondolaša za 2019. godinu od danas je u prodaji. Kupnjom kalendara prikupljat će se sredstva za grobničke obitelji kojima je pomoć najpotrebnija.

Nakon što je na Cipici zazvonilo prvo ovogodišnje dondolaško zvono Grobnišćina nestrpljivo iščekuje subotu, kada će Grobnički dondolaši tradicionalnim “obahajanjem” otvoriti ovogodišnji mesopust. Dane do vikenda brojni zaljubljenici u tradiciju i mesopust kratit će listanjem atraktivnog kalendara Grobničkih dondolaša za 2019. godinu.
 
Humanitarni karakter

Novi kalendar, koji će se prodavati po cijeni od 50 kuna, nastavak je humanitarnog djelovanja Grobničkih dondolaša. Naime, prodajom kalendara prikupljat će se sredstva za grobničke obitelji ili pojedince kojima je pomoć najpotrebnija.

Tiskano je ukupno 700 komada, a kalendar krase atraktivne fotografije Dondolaša i Grobnišćine, čiji su autori: Aleksandar Tomulić, Alen Kregar, Dejan Ban i Roni Brmalj, koji su se odrekli honorara.
 
Subotu “obahajanje” općine Čavle, općine nedjelju Jelenje

Kalendar se od danas može kupiti u Turističkoj zajednici Općine Čavle te izravno od Grobničkih dondolaša, koji će već sljedeće će subote krenuti u “obahajanje” općine Čavle, a dan kasnije i susjedne općine Jelenje.

Subotu, 19. siječnja, Dondolaši će sudjelovati na Halubajskom karnevalu, a dan kasnije najmlađi će na Marčeljima pokazati da za budućnost straha nema. Nedjelju, 27. siječnja, Grobnički dondolaši su u Crikvenici, a 16. veljače u Đakovu. Istog dana mlade snage sudjelovat će na Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci. 2. ožujka Dondolaši sudjeluju na Zvončarskoj smotri u Matuljima, a dan kasnije bit će dio Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci. 5. ožujka na rasporedu je posljednja ovogodišnja “zvonjava”, kojom će završiti mesopusna događanja na Grobnišćini.