Čavle 15. srpanj 2022. Izvor: PGŽ, Foto: platak.hr

Izgradnjom žičare zaokružuje se priča s Platkom

Izgradnjom žičare zaokružuje se priča s Platkom

Županijski vijećnici jednoglasno podržali informaciju o dosadašnjim ulaganjima i plan za dovršetak aktivnosti na Platku

Na 11. sjednici Županijske skupštine PGŽ koja je održana u Opatiji, vijećnici su jednoglasno podržali informaciju o dosadašnjim ulaganjima i plan za dovršetak aktivnosti na Platku.

Kako je prezentirao resorni pročelnik Ljudevit Krpan, radovi na izgradnji žičare Radeševo odvijaju se vrlo dobrom dinamikom, čak i prije planiranih rokova, a tijekom ljeta očekuje se montaža temeljnih stupova. Županijska uprava za ceste planira asfaltirati dionicu od parkirališta do Velikog doma, HEP pomaže u zamjeni stupova za rasvjetu, a s Vodovodom i kanalizacijom d.o.o. Rijeka, vode se razgovori o dinamiziranju ishodovanja dozvola za odvojak vodoopskrbnog sustava Platak.


Po pitanju izgradnje smještajnih kapaciteta, Općina Čavle u postupku je izmjene prostornog plana kako bi se definiralo još nekoliko zona koje bi se valorizirale u smještajnom dijelu, a da gravitiraju dijelu Platka, naveo je pročelnik. Kako je rekao, izgradnjom žičare zaokružuje se priča s Platkom i otvara nova priča, ona sa sanjkalištima u Gorskom kotaru i zajedničkom promocijom Platka i Gorskog kotara kao destinacije snježnog turizma.