Čavle 21. rujan 2021.

Kreće izgradnja moderne četverosjedežnice na Radeševu

Kreće izgradnja moderne četverosjedežnice na Radeševu
Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra kreće u izgradnju nove žičare na Platku. Izgradnja nove četverosjedežnice, duge 880 metara, zaokružit će se veliki investicijski ciklus u Regionalni sportsko- rekreativni i turistički centar Platak.

Povodom početka radova na izgradnji nove žičare Radeševo na Platku održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici investitora i izvođača radova medijima predstavili projekt i aktivnosti koje će se prilagoditi dinamici i uskladiti s uvjetima predstojeće skijaške sezone.


Primorsko -goranska županija putem Goranskog sportskog centra krenula je u izgradnju nove žičare na Platku koja je povjerena zajednici ponuditelja koju čine tvrtke Strucon i Bartholet Maschinenbau AG. Riječ je o četverosjedežnici duljine 800 metara. Žičara će imati devet stupova i 114 stolica, a na njih 20 bit će instalirani nosači za bicikle. Rok za izvođenje radova je 17 mjeseci.

Primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, istaknuo je kako će se izgradnjom ove suvremene žičare zaokružiti veliki investicijski ciklus ulaganja u Regionalni sportsko-rekreativni i turistički centar- RSRTC Platak čime će postati značajna točka turističkih i rekreativnih zbivanja u Hrvatskoj i regiji. 


"Do sada smo uložili 70 milijuna kuna, a slijedi dodatnih 30 za žičaru. Da smo na pravom putu govori nam brojka od čak 30 tisuća posjetitelja. Važno je građanima ponuditi sadržaje u cijelom Gorskom kotaru i ovdje, na spoju primorja i gorja na Platku”, istaknuo je župan dodavši da je u konačnici cilj da područje postane zona bazičnih priprema sportaša i kandidature Županije, Delnica i ostalih gradova i općina za Zimsku univerzijadu.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan i pročelnica za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić  također su istaknuli značaj ove povijesne investicije u Platak čija je sadašnja žičara izgrađena prije više od 40 godina.


Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič osobito je zadovoljan što je ovaj projekt napokon krenuo u realizaciju, unatoč izazovima koje donosi priprema nove skijaške sezone čije će aktivnosti sada biti potrebno uskladiti i s dinamikom gradilišta. Osim izgradnje žičare, izvode se radovi i na sustavu zasnježenja Baby staze i staze Pribeniš koji bi trebalo biti gotovo do prosinca 2021. godine.

Predstavnik izvođača radova Erol Sarvan rekao je kako će se nastojati maksimalno prilagoditi organizaciji rada tijekom skijaške sezone i završiti radove u predviđenom roku.

Komentari