Čavle 22. siječanj 2019.

Maškarana povorka prvi put na Platku

Maškarana povorka prvi put na Platku
Maškarani Platak ove će subote navući novo ruho. Naime, prvi će se puta povijesti manifestacije održati maškarana povorka od Malog do Velog doma, gdje će se druženje nastaviti uz zabavne animacijske igre i Trio Castello.
 
Maškarana povorka na više od tisuću i sto metara nadmorske visine ove će se subote održati na Platku. Prvi puta u povijesti Maškaranog Platka brojni zaljubljenici u maškarane snježne radosti šumskim će putem prošetati od Malog do Velog doma. 


Okupljanje maškara je od 11 do 12 sati kod Malog doma Platak, odakle će, točno u podne, povorka krenuti prema Velikom domu. Na čelu bi trebali predvoditi Meštar Toni i nova kraljica Riječkog karnevala- Nikol Marelja Bošnjak te njezina Mesopusna kumpanija Grada Grobnika, a šećer na kraju bit će Grobnički dondolaši. 


Jedinstveno maškarano događanje nastavit će se kod Velikog doma, uz zabavne animacijske igre poput  skok u dalj i brzinskog ispijanja pive i jedenja kobasica. Organizatori su pripremili ručak za sve sudionike, a za dobru će atmosferu biti zadužen Trio Castello, koji će maškare zabavljati sve do 18 sati.

Komentari