Čavle 24. rujan 2018.

Novo krilo OŠ Čavle spremno čeka svečano otvorenje

Novo krilo OŠ Čavle spremno čeka svečano otvorenje
Završeno je novo krilo Osnovne škole Čavle, vrijedno nešto više od 13 milijuna kuna. Škola, čija je površina povećana za gotovo 50%, dobila je čak osam novih učionica, ali i pripadajuće kabinete i sanitarne čvorove.

Strpljivo su čavjanski osnovnoškolci čekali, ali i dočekali dogradnju škole. Zgrada Osnovne škole Čavle dobila je novo krilo, u kojem je, na dva kata, uređeno čak osam novih učionica, četiri kabineta i isto toliko sanitarnih čvorova. Tu su i sanitarni čvor te dizalo za osobe smanjene pokretljivosti, kao i podstanica kotlovnice i spremište. Škola je dobila i novi ulaz, a uređen je i okoliš.

Najatraktivnija je svakako šarena fasada, koja plijeni pažnju, baš kao i vesele, prozračne učionice, opremljene školskim klupama, stolcima, pločama, panoima, ormarima i audio- vizualnom opremom. Učionice u prizemlji imaju izlaz u dvorište, a one na katu balkone.

Ukupna površina škole dogradnjom je, s nešto manje od 3400 kvadrata (u što je uračunata i školska sportska dvorana), došla na čak 5000 kvadrata. Odnosno površina zatvorenog dijela škole povećana je za gotovo 50%.

Kamen temeljac za novo krilo čavjanske škole položen je 3. srpnja prošle godine, a projekt težak 13.210.368 kuna zajedničkim su snagama financirali Općina Čavle i Primorsko- goranska županija.

Svečano otvorenje novog krila zgrade Osnovne škole Čavle bit će ovog petka, u 11 sati u novouređenom dijelu škole.

Komentari