Čavle 10. lipanj 2019.

Platak je proteklog vikenda bio centar sporta i zabave

Platak je proteklog vikenda bio centar sporta i zabave

Proteklog vikenda Platak je bio centar sporta i zabave. Pravi ljetni vikend, s visokim temperaturama izmamio je brojne posjetioce željne sportskih aktivnosti ili odmora pod šumskim krošnjama.

Nakon programa službenog otvaranja Festivala sportske rekreacije PGŽ, u poslijepodnevnim satima svi su imali priliku po prvi puta ovog ljeta odvesti se žičarom na vrh Radeševa i uživati u prekrasnom pogledu.


Panoramsko lice Platka je ponudilo više od pogleda s 1363 m nadmorske visine; najmlađi su uživali u kreativnim radionicama izrađujući origami i maskotu Platka od prirodnih materijala, ali najviše ih se dojmilo oslikavanje različitim tehnikama te su radove mogli ponijeti za uspomenu. Odrasli su za to vrijeme uživali u chill zonama, napravljenim od paleta, sijena, ležaljki ili su samo uzeli jastučić i odabrali svoj kutak za opuštanje. 


Za glazbeni ambijent i dobru zabavu zaduženi su bili dečki- Duo Brutalero koji su podigli na noge i rasplesali posjetioce sve do sumraka. Destilerija Aura i Pan osigurali su da nitko ne bude žedan.  Nakon što je sunce zašlo svi su prošetali Turističkom stazom do dna te obećali sutrašnji povratak na Vertikalno lice Platka.


U nedjelju ujutro na Platak su pristigli aktivni i rekreativni sportaši i ljubitelji trčanja, bicikli i šetnje u prirodi. U 10.30 sati dvjestotinjak trkača odvažilo se na uspon na Radeševo nakon čega je dio otrčao prijavljenu trku na 5 km, 10 km ili 20 km. Sat vremena kasnije startali su biciklisti svoju rutu od 23 km te najspremniji koji su sudjelovali u Run 'n' bike kombinaciji. 


Svi su se složili da su utrke bile zahtjevne, ali jako zanimljive te su si uživali u prekrasnom krajoliku. Po završetku najuspješniji su dobili pehare izrađene od drva koje su ukrasila djeca OŠ Kantrida i OŠ Čavle te nagrade sponzora.


Po prvi puta održale su se i dječje utrke koje su okupile pedesetak mališana. Oni su trčali udaljenosti prilagođene uzrastu, a bodrili su ih i prije svega dobro zagrijali Pešeka i gđa. Pešekan. Za nagradu za sudjelovanje dobili su medalje također izrađene od drva te majice HNK Rijeke, a najuspješniji nagradu- kartu za utakmicu HNK Rijeke.


Veliku pohvalu zaslužuju  svi volonteri koji su odradili ogroman posao a DSR Kvarner kao organizatoru ne ostaje ništa drugo nego nastaviti  svojim trudom podizati kvalitetu koja je već sada prepoznata te tako učiniti Platak sportskim centrom Primorsko- goranske županije. 

Foto: Matej Mrvoš