Čavle 22. srpanj 2015.

Preminula Beba Haramija

Preminula Beba Haramija
Sinoć nas je, u 88. godini života, zauvijek napustila doživotna počasna predsjednica Nogometnog kluba Grobničan - Adelija Beba Haramija.
 
Dugogodišnju povijest Grobničana stvaralo je stotine njegovih igrača i djelatnika. No, u svijesti mnogobrojnih ljubitelja nogometa, ne samo na Grobnišćini i Kvarneru, već i puno šire, poseban trag ostavila je upravo Adelija Haramija, poznatija kao Beba.
 
Adelija je postala članom Upravnog odbora kluba davnih 40-ih godina prošlog stoljeća, a na čelu Grobničana bila je punih deset godina, od kraja 60-ih do kraja 70-ih, čime je zaslužila titulu najdugovječnije predsjednice u povijesti Grobničana. Klub je u tih 10 godina doživio veliki rast u logističkom i rezultatskom smislu.
 
Adelija Beba Haramija bila je prva žena predsjednica jednog nogometnog kluba na prostoru cijele bivše Jugoslavije, a u to vrijeme vjerojatno i u Europi.
 
Zbog rezultata koje je postigla i vrijednosti koje je trajno ugradila u naš klub, proglašena je doživotnom počasnom predsjednicom. Prije, za vrijeme i nakon svog predsjedničkog mandata, bila je jedna od najčešćih posjetitelja utakmica u Mavrincima, gotovo da nije propustila ni jednu u dugom nizu godina, sve dok ju poodmakla dob nije odvojila od našeg stadiona. U 85. godini života dočekala je dvostruko slavlje -  80. rođendan Grobničana i naslov prvaka 3. HNL Zapad.
 
Grobničani su titulu prvaka 3. HNL Zapad posvetili upravo njoj kao nagradu za životno djelo, što je ona prihvatila s oduševljenjem i emocijama.
 
Adelija Beba Haramija, ime je koje će ostati vječno vezano uz Grobničan, istinska veličina koje će se s ponosom i zahvalnošću prisjećati mnoge generacije. Njeno će ime i djelo ostati zauvijek zapisano u bogatoj knjizi grobničke nogometne povijesti kao ime osobe koja je tu povijest sa silnim žarom, ljubavlju i trudom stvarala. Vječna joj hvala na tome.
 
Grobničan i Beba, pojmovi koji se međusobno nadovezuju...
 
Nogometni klub Grobničan izražava sućut obitelji počasne predsjednice. 
 
Izvor: NK Grobničan