Čavle 2. lipanj 2023. V.A.

Sportsko rekreacijska subota puna događanja na Platku

Sportsko rekreacijska subota puna događanja na Platku
Tradicionalno, povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana, ove će se subote, 3. lipnja, na Platku održati "Festival sportske rekreacije PGŽ- Međunarodni olimpijski dan”.

Brojne atraktivne aktivnosti za sve generacije priprema SSR "Sport za sve" PGŽ, u suradnji s KŠR Gorovo, NZZJZ PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom- Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko- goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Otvorenje Festivala planirano je za 10 sati, a već od 10:15 program započinje kraljicom sportova- atletikom i to programima AK Kvarner: treningom u prirodi za djecu predškolske dobi, treningom u prirodi za školarce te crossom za djecu i roditelje.


Ljubitelji planinarenja koji se prijave na info pultu, priključit će se PD Kamenjak Rijeka u 10:20 sati, a ove je godine odabrana srednje teška staza Platak- Sleme- Treska- Platak s planiranih cca 2 i pol sata hoda. Istodobno, za roditelje i djecu Savez školskih sportskih društava PGŽ organizira planinarenje srednje teškom i 7 km dugom stazom Platak- Radeševo- Platak s cca 2 sata hoda.

Dva programa nordijskog hodanja i pješačenja započinju u 10:30 sati. Prvi je namijenjen osobama 3. životne dobi i osobama s invaliditetom (lagana staza duga 2 km) u realizaciji NZZJZ i KŠR Gorovo, a druga staza pod nazivom “Korakom do zdravlja” Platak- Radeševo- Platak (srednje teška staza, 2 sata hoda) u realizaciji je KŠR Gorovo. 

Goranski sportski savez u povodu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana organizira od 10:10 sati “Dane otvorenih vrata na Platku” uz najam rekvizita po promotivnim cijenama. Posjetitelji će uživati u zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najmu sportskih terena uz posebne popuste. Cijena dnevnih karata iznosit će 10 € za odrasle, odnosno 7,50 € za djecu do 12 godina i osobe s invaliditetom.


Posebna atrakcija i mamac za brojne sudionike bit će program MM Trening, jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima- Maria Mlinarića. Vježbanje počinje u 13 sati i za očekivati je još jedan trening pun energije, pozitive i dobrog raspoloženja.

Organizatori su pripremili i druge brojne aktivnosti za posjetitelje, a za odličnu atmosferu pobrinut će se i voditelj Dražen Turina- Šajeta te odličnom glazbom za sve uzraste DJ Kristina Blondes.