Čavle 5. prosinac 2018.

Sveti Nikola na Čavlima darivao najmlađe Grobničane

Sveti Nikola na Čavlima darivao najmlađe Grobničane
Nekoliko stotina mališana okupilo se u Domu kulture na Čavlima, gdje ih je dočekao “Studio Suncokret”, s dječjom predstavom, nakon koje je stigao najmlađima najdraži svetac. Izostali dakako nisu ni prigodni darovi, koje su svetom Nikoli pomogle podijeliti tete iz Društva Naša djeca Čavle.
 
Dan uoči najmlađima najdražeg blagdana na Čavle tradicionalno stiže sveti Nikola. U Domu kulture se i ove godine okupilo nekoliko stotina sjajno raspoloženih predškolaca, koji su imali prilike uživati u predstavi za djecu splitskog “Studia Suncokret”.
 
No, predstava je bila tek zagrijavanje za veliko finale, u kojem se na pozornicu Doma kulture, na oduševljenje razdraganih mališana, popeo sveti Nikola. Najmlađi su Grobničani tako imali priliku fotografirati s dragim svetcem, a potom su im tete iz Društva “Naša djeca” uručile prigodne darove, koje je svetom Nikoli pomogla osigurati Općina Čavle. 
 
Nakon što je današnji dan bio rezerviran za najmlađe sutra će u Domu kulture uživati oni nešto stariji. Naime, u 19 sati u Domu kulture Čavle počinje Božićni koncert Zbora mladih Josip Kaplan.