Čavle 30. listopad 2018.

Svjetska boćarska zlata, srebra i bronce stigla na Čavle

Svjetska boćarska zlata, srebra i bronce stigla na Čavle
Trofejne boćarice i boćare, koji su na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojili brojna odličja, Grobničani su danas dočekali u Boćarskom domu Hrastenica. Najveći pljesak okupljenih dobila je srebrna Carrolina Bajrić, igračica Čavle Škole boćanja.

Tortu, šampanjac, cvijeće i veliki pljesak okupljenih u Boćarskom domu Hrastenica danas su dobili svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično- Karlo Šaban, srebrni u parovima- Filip Matijašić, zlatni u štafetnom izbijanju- Marin Ćubela i Mateo Načinović, peti u preciznom izbijanju Antonio Prlaguzić, brončane u parovima Nives Jelovica i Tanja Grubiša, kao i izbornici Čedo Vukelić i Romano Grižančić te dopredsjednik HBS-a Denis Peršić i međunarodni suci Dino Blečić i Boris Nadenić.

Najveće ovacije ipak su bile rezervirane za Carrolinu Bajrić. Domaća igračica, boćarica Čavle Škole boćanja, u kineskom se Jiaxingu okitila srebrnim odličjem u bližanju i izbijanju u krug te brončanom medaljom u mješovitoj štafeti, u paru s Mateom Načinovićem.
 
Srebrna Carrolina Bajrić

“Bilo je odlično, organizacija je bila fenomenalna. Tereni su bili jako teški, brzi i na to smo se morali prilagoditi. Prezadovoljna sam s rezultatima, iako mi je malo nedostajalo do zlata u krugu, Francuskinja je bila bolja za dvije boće”, rekla je Carrolina Bajrić.

“U našem se boćarskom domu posljednjih godina događaju divne stvari. Hvala vam na tome. Čestitam vam na nevjerojatnom uspjehu. Proslavili ste Hrvatsku u dalekoj Kini”, okupljenima je poručila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, koja je u ime Općine Čavle Carrolini Bajrić uručila nagradu od tisuću kuna.

S okupljenima na Hrastenici dojmove iz Kine podijelili su boćarice i boćari, a pozdravio ih je i predsjednik Boćarskog saveza Primorsko- goranske županije Serđo Samblić, čestitavši osvajačima medalja te zahvalivši Općini Čavle na ulaganju u infrastrukturu.