Ostalo 15. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Oktanski spektakl koji stiže na Čavle najavljen na Korzu

Oktanski spektakl koji stiže na Čavle najavljen na Korzu
Najveće sportsko događanje u novijoj povijesti Grobnišćine najavljeno je danas na riječkom Korzu, uz prodaju ulaznica za oktanski spektakl

Općina Čavle će 23. travnja ugostiti oktanski spektakl- WRC Croatia Rally 2022, a događanje su danas na Korzu Riječanima predstavili predstavnici WRC- a, lokalnih vlasti i turističkih zajednica općine Čavle i Kvarnera. 

“Suradnja i uključenost lokalnih zajednica od iznimne je važnosti za WRC Croatia Rally. Riječ je o jedinstvenom sportskom događaju koji ovaj iznimno atraktivan sportski spektakl dovodi u male sredine. Ovogodišnje izdanje WRC Croatia Rallyja održat će se u čak pet hrvatskih županija: Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Krapinsko- zagorskoj, Varaždinskoj te Primorsko- goranskoj i to na području od Gornjeg Jelenja, Platka i Grobničke poljane- većim dijelom na području Općine Čavle te dijelom u Gradu Bakru”, poručili su organizatori. 


“Ovakve manifestacije koje su motiv dolaska gostiju su iznimno važne jer osim što dovode ogroman broj posjetitelja one pružaju i veliku marketinšku promociju. Stoga smo se uključili u podupiranje manifestacije. WRC se prati u cijelom svijetu i gledatelji će vidjeti Kvarner. Imamo priliku prikazati njegove ljepote i pozvati ih da nas posjete”, istaknula je Irena Perić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

Riječani su danas na Korzu mogli kupiti ulaznice za WRC, ali i razgledati legendarnu Lanciu Delta Integrale Evoluzione Grupa A, ponos novootvorenog grobničkog muzeja trkaćih oldtimera

“Općina Čavle ima dugu tradiciju u automobilističkim sportovima i po tome smo najjače područje u Hrvatskoj. Imamo i naš jedini automotodrom te je ovo događanje logičan slijed. Ponosni smo što je na našem području i zadovoljni što će nam donijeti brojne posjetitelje”, rekao je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.  


Najveće sportsko događanje u novijoj povijesti Grobnišćine, a po mnogima i čitave Hrvatske, pozdravlja i općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

“Ugostiti sportski događaj svjetske razine velika je čast, ali i obaveza. Organizatorima pružamo podršku, a uoči utrke organiziramo i Noć oktana. Ove godine potvrda događanja došla je vrlo kasno. No, već sljedeće ćemo, u suradnji s Automotodromom Grobnik, pokazati kakva smo auto- moto destinacija”, poručila je Cvitan Polić.

“Noć oktana” na rasporedu je 22. travnja, na Trgu hrvatskih branitelja na Čavlima, gdje će okupljene zabavljati Opća opasnost i Eureka bend.