Ostalo 28. kolovoz 2015.

Ribarski tjedan u Crikvenici

Ribarski tjedan u Crikvenici
Sutra počinje 49. Ribarski tjedan u Crikvenici. Od 29. kolovoza do 5. rujna 2015. očekuje nas raznovrstan zabavni, gastronomski, kulturni i sportsko- rekreativni program za sve generacije.

Cijeli je tjedan popunjen zabavom i brojnim aktivnostima na kopnu i moru, a gurmane će zasigurno razveseliti tematske gastro večeri, u sklopu kojih će svakog dana u ponudi biti drugi morski specijalitet. 

Već ćemo prvoga dana moći uživati u gastro delicijama, zabaviti se i opustiti uz sjajne glazbenike.
 
Besplatne panoramske vožnje brodovima

Svečano otvorenje 49. Ribarskoga tjedna je u subotu, 29. kolovoza u 20 sati, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. No, dio programa počinje već ujutro. Tako će u 10 sati na Trgu Stjepana Radića početi likovna radionica za najmlađe "Oslikaj ribicu". U 11 sati će se zabijeliti crikvenički akvatorij, jer počet će jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“. U 18 sati na crikveničkome trgu počinje gastro program "Fešta od dagnji", a oko 20 sati zabavni program uz klapu „Kampanel“ i grupu „Trend“. Posjetitelje će drugu godinu zaredom počastiti crikvenički brodari, koji će ih oko 22:30 povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima „Elisabet“, „Kamelija“, „Plima“ i „Primorka“. Ova će romantična noćna karavana svakako pružiti jedinstveni doživljaj rivijere, uz ugodno druženje na svježem morskom zraku.
 
Kuhinja na otvorenom

Tijekom tjedna su domaćini pripremili radionicu „Riba ribi grize rep“, na kojoj će polaznici moći naučiti pripremiti „Crkveniške rupice“, tradicionalno jelo od male plave ribe. Posebno zanimljivo će biti na kulinarskom show programu dvojice vrhunskih kuhara Dragana Viskovića i Zorana Delića, koji će Trg Stjepana Radića pretvoriti u dinamičnu kuhinju na otvorenom. Osim toga, gurmani će svaki dan moći guštati u drugom gastro programu pa će se, osim već spomenute Fešte od dagnji, održati i Fešta od orade, Fešta od sitne plave ribe, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od rupica i Fešta od lignji. 

Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, vaterpolo utakmice „Trajekt kup“ i boćarskog turnira na Boćalištu „Gornji kraj“. Neće nedostajati ni izložbenog programa. U prostoru TIC-a Crikvenica moći će se pogledati izložbe Miroslava Cimera i Marijana Mavrića, u Muzeju Grada Crikvenice izložbe „845° - Ad Turres“ i „Zlatni trag“, u Gradskoj galeriji Crikvenica izložba Ivana Balaževića te u Gradskoj knjižnici u Crikvenici izložba fotografija Marine Butorac. 

Posebno zanimljivo će biti od 2. do 5. rujna, kada će članovi YC-a „Jadro“ iz Selca u sklopu programa „Stari guc za novo doba“ uređivati tradicijsku brodicu na Trgu Stjepana Radića.  
 
300 mažoretkinja u srcu grada

Veselo će biti i na zatvaranju 49. Ribarskoga tjedna, 5. rujna, uz 1. Kup Mediterana - natjecanje mažoretkinja, u sklopu kojega će centrom grada prodefilirati tristotinjak mažoretkinja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Poljske, Češke i drugih zemalja. Prethodno će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održati i dvije besplatne radionice mažoret i pom- pon plesa.

Organizator 49. Ribarskoga tjedna, manifestacije koja se organizira još od 1966. godine, je Turistička zajednica Grada Crikvenice. 

Izvor: TZG Crikvenica