Ostalo 3. ožujak 2018.

Tisuće Primoraca reklo ne plutajućem LNG terminalu

Tisuće Primoraca reklo ne plutajućem LNG terminalu
Nekoliko tisuća prosvjednika okupljenih na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade Zagrebu je danas jasno i glasno poručilo kako Primorci ne žele plutajući LNG terminalu u Omišlju.
 
Tisuće Primoraca okupilo se danas na prosvjedu protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju, što ga je na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske organizirala Općina Omišalj, uz potporu Grada Rijeke i Primorsko- goranske županije te brojnih jedinica lokalne samouprave naše županije. 
 
Okupljenima se na samom početku obratio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je prosvjed nazvao opravdanim, podsjetivši na prijašnja iskustva s loše planiranim investicijama, na kraju poručivši Zagrebu kako- “ne može tako razgovarati s nama”.
 
S njim se složio i Darijo Vasilić, krčki gradonačelnik, koji je poručio Vladi da ne može nametati “smeće koje nitko drugi ne želi” jedinoj regiji koja uz Grad Zagreb i Istru pridonosi državnom proračunu. 


Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović pozvala je Vladu da počne poštivati zakone Republike Hrvatske, poručivši kako “nećemo odustati”.
 
Primorsko- goranski župan Zlatko Komadina poručio je kako “nismo protiv energetske neovisnosti Republike Hrvatske, ali smo protiv vrste i tehnologije koja se namjerava instalirati”.

Peticiju protiv plutajućeg LNG terminala u Omišlju možete potpisati OVDJE.

Komentari