Ostalo 18. ožujak 2020.

Zatvaraju se ugostiteljski objekti i većina trgovina

Zatvaraju se ugostiteljski objekti i većina trgovina

Odluka Nacionalnog stožera kojom se na 30 dana zatvaraju svi ugostiteljski objekti te sve trgovine osim prehrambenih i ljekarni na snazi je od ponoći. Otkazuju se i sva javna okupljanja te sportski događaji.

Narednih dana u Hrvatskoj neće raditi ugostiteljski objekti svih kategorija. Izuzetak su tek objekti koji pripremaju i dostavljaju hranu te pučke kuhinje. Raditi neće ni trgovine. Iznimka su tek dućani koji prodaju prehrambene artikle i higijenske potrepštine te lijekove, kao i kiosci te benzinske postaje, a s radom će nastaviti i trgovine koje prodaju hranu za kućne ljubimce. Odluka vrijedi i za trgovačke centre u kojima će raditi tek spomenute trgovine. 


Na trideset dana zatvaraju se i svi fitness centri, plesne škole, igraonice… Također, otkazuju se i sva javna okupljanja, kao i svi sportski događaji. Odluka Nacionalnog stožera, kojom se pokušava spriječiti širenje zaraze koronavirusom, na snazi je od ponoći, a trajat će trideset dana, nakon čega će, ovisno o situaciji, mjere biti produžene ili ukinute.