Bakar 14. prosinac 2018.

Malena božićna bajka bakarskih mališana

Malena božićna bajka bakarskih mališana
Pjesmom i plesom najmlađi su se Bakrani i ove godine uoči Božića predstavili okupljenima u Domu kulture Matija Mažić. U sklopu tradicionalnog “Božićnog sajma” svoje su proizvode izložili vrtići, škola, ali i različite udruge te OPG-ovi.
 
Božićnog ugođaja u Bakru danas nije nedostajalo. Domom kulture Matija Mažić odzvanjala je pjesma, a na brojnim su se štandovima prodavali šareni, ručno rađeni, božićni ukrasi. 
 
Čast da otvore ovogodišnji “Božićni sajam” pripala je novoosnovanim Mažoretkinjama Grada Bakra, kojima je ovo bio jedan od prvih nastupa. Nakon malenih mažoretkinja redom su se predstavili: Društvo “Naša djeca” Bakar, Osnovna škola Bakar te dječji vrtići s bakarskog područja Bambi, Škrljevo, Fijolica i Hreljin, kao i Osnovna škola Hreljin te “Praputnjarski Slavići”.

Dok se dvjestotinjak malenih izvođača mijenjalo na pozornici okupljeni su mogli prošetati između šarolikih štandova na kojima su prednjačili božićni ukrasi. Svoje su radove i proizvode izložili: Dječji vrtić Bakar, Osnovna škola Bakar, Osnovna škola Hreljin, Društvo Naša djeca Bakar, Udruga “Bakarska žena”, “Jole”, Udruga “Kiss”, Domaća radinost “Mima”, Kućna radinost Dario Mičetić, Domaća radinost “Stella i Boky”, Udruga “La Bamba” i Kućna radinost Zdenka Miličić.
 
Tradicionalni “Božićni sajam”, koji se održava u sklopu događanjima bogate manifestacije "Božić u Bakru", organizirala je Turistička zajednica Grada Bakra, uz pomoć Grada Bakra, a program je i ove godine vodio Alen Polić.