Čavle 26. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Čavjanski vrtićarci svoj dan proslavili uz otvorena vrata

Čavjanski vrtićarci svoj dan proslavili uz otvorena vrata

Brojnim događanjima čavjanski su mališani proteklih dana obilježavali Dan Dječjeg vrtića “Čavlić”, a danas su posjetiteljima širom otvorili vrata vrtića.

Sretni 7. rođendan modernog centralnog objekta Dječjeg vrtića Čavlić i 51 godina organiziranog predškolskog odgoja u Čavlima, ovih se dana obilježava uz šarolik program. Na čak tri lokacije, u centralnom objektu te podružnicama Petešić i Grad Grobnik, u programu sudjeluje dvjestotinjak djece.


“Dan vrtića tradicionalno obilježavamo svake godine. No, kako smo proteklih godina bili onemogućeni ove smo obilježavanje produljili na čak četiri dana uz brojna događanja”, rekla je Arlin Haramija Popović, ravnateljica DV Čavlić, naglasivši kako vrtić sudjeluje u europskom projektu "Rast".

U utorak je tako u vrtiću gostovala kraljevička Plesna skupina “Dance Queen”, dok je jučer održana predstava “Sretna kuća”, kao i predavanje za roditelje, a iz vrtića su, s dobrim željama, ispraćeni predškolci. 


“Čavlić” je danas širom otvorio svoja vrata, što su roditelji, ali i svi zainteresirani, mogli iskoristiti za upoznavanje s vrtićem. Tim su povodom mališani, uz pomoć odgajateljica, pripremili niz aktivnosti, radionica i predstavu. 

Dani čavjanskog dječjeg vrtića završit će sutra, uz Dan zdravlja, u sklopu kojeg će najmlađi ugostiti stomatologa te naučiti ponešto o dentalnom zdravlju. 


Spomenimo i kako je ovog tjedna potpisan dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću Čavlić, kojim je osnovica za izračun bruto plaće povećana za 5 posto.