Čavle 20. kolovoz 2019.

Prošireno cerničko groblje prošlo tehnički pregled

Prošireno cerničko groblje prošlo tehnički pregled

Kapitalni projekt Općine Čavle uspješno je završen. Prošireno cerničko groblje prošlo je tehnički pregled. Blagoslovom novog dijela groblja počet će obilježavanje blagdana Sv. Bartola, jednog od čavjanskih zaštitnika. 

Proširenjem cerničkog groblja osigurano je dvjestotinjak novih grobnih mjesta, koja će biti dostatna za naredno desetljeće. Projektom vrijednim 2,7 milijuna kuna, kojeg je financirala Općina Čavle, obuhvaćeno je i uređenje novog dijela groblja, kao i izgradnja ogradnog zida i parkirnih mjesta, a na jesen slijedi hortikulturno uređenje. 


Cerničko groblje uspješno je prošlo tehnički pregled, čime je uspješno kraju priveden najveći ovogodišnji kapitalni projekt Općine Čavle, iz koje poručuju da se cijene grobnih mjesta neće mijenjati. Odnosno i dalje će iznositi 7 tisuća za jednostruko i 10 tisuća za dvostruko grobno mjesto.


Blagoslovom proširenog dijela groblja na Cerniku, u četvrtak, 22. kolovoza, počet će obilježavanje Bartoje, blagdana jednog od čavjanskih zaštitnika- svetog Bartola apostola.