Viškovo 12. travanj 2016.

Viškovo slavi 23. rođendan

Viškovo slavi 23. rođendan
Dan Općine Viškovo obilježava se 15. travnja. Toga se dana 1993. godine prvi puta sastalo Općinsko vijeće Općine Viškovo. Bogat program obilježavanja Dana Općine počeo je jučer, a nastavlja se sve do 22. travnja.
 
Općina Viškovo osnovana je 15. travnja 1993. godine. Jedna je od jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije, koje su iz bivše Općine Rijeka osnovane dvije godine nakon proglašenja samostalne Republike Hrvatske.
 
Prilikom osnivanja Općine područje broji 6 918 stanovnika, da bi 2011. godine taj broj porastao na 14 445 stanovnika. Općina Viškovo je poslije Rijeke druga najnaseljenija jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji.
 
Nekoliko je većih naselja u Općini. Naselje Marinići, četvrto je po površini, s najvećim brojem stanovnika, slijede: Viškovo, Marčelji, Saršoni, Mladenići, Sroki i Kosi.
 
Ove godine slavi se 23 godina postojanja Općine Viškovo. Općina Viškovo u suradnji s udrugama u sportu i kulturi pripremila je bogat program događanja za djecu i odrasle koji traje od 11. do 22. travnja. 2016. godine.
 
Kompletan program obilježavanja Dana Općine pogledajte u nastavku.

 
Izvor: TZO Viškovo